Veien til Glassfasaden

Foto: Schüco

Foto: Schüco

“I fasaden ligger de grunnleggende behovene for beskyttelse, teknologisk utvikling, tidsriktig integrasjon av funksjoner og estetisk form smelter sammen og utfolder seg avhengig av klimasone og kultur. 

Noen ting å tenke gjennom på veien: 

  • Glassfasader med branngodkjenning hindrer brann og røyk fra å spre seg i og utenfor bygget og gir brukeren sikre omgivelser.

  • Bygg med spesielle sikkerhetskrav til for eksempel innbrudd, skudd og eksplosjon trenger glassfasader med både aluminiums- og stålprofiler og glass som har særegne og testede egenskaper.

  • For å ivareta design finnes det systemer som holder disse ulike egenskapene skjult, det vil si at de befinner seg inne i profilen og utgjør ingen synlig forskjell fra systemer uten sikkerhet. 

  • For å få systemsikkerheten som ditt bygg fortjener er det hensiktsmessig å ta utgangspunkt i en komplett fasade- vindus- og dørplattform som kan tilby deg fleksibilitet og sømløse overganger.”

Les mer om Veien til glassfasaden

Bolseth Glas AB er etablert i Sverige

Nært norsk/svensk samarbeid gjennom mange år har resultert i etablering av en ny glass- og fasadebedrift i Sverige.

Selskapet er et produkt av nære relasjoner mellom de norske eierne av glas-og fasadeentreprenøren Bolseth Glass AS, og de svenske eierne av montasjefirmaet Alcamo AS.

Hans Börjesson fra Uddevalla er Daglig leder for Bolseth Glas AB. Hans har mer enn 20 års erfaring fra bransjen. Bolseth Glas AB eies av Bolseth Glass AS og Alcamo AS.

Les mer om Bolseth Glas AB her.

Foto: Øystein Klakegg

Foto: Øystein Klakegg

Schücos systemer har nå fått status som ECOProduct!

Foto: Schüco

Foto: Schüco

Bolseth Glass kan nå tilby flere produkter som har ECOProduct status. Fasadesystemene i hele FWS serien samt elementfasade USC 65 og 65 HI er først ut,  mens vinduer og dører vil publiseres i ECOProduct-databasen hos Byggetjeneste i løpet av kort tid.  

Schüco er første systemleverandør som har oppnådd dette for aluminiumfasader, vindu og dører. Dette er et kvalitetsstempel og i tillegg gir det ekstra poeng i BREEAM-regnskap.

Bolseth Glass er en av de største produsentene av Schüco systemer i Norge.

Link til pressemeldingen for mer informasjon:
http://www.mynewsdesk.com/no/schuco-norge/

 

Les mer om Schüco sine fasade her.

Jonsvollkvartalet vant Eiendomsprisen 2016

Foto: Arkitektgruppen Cubus

Foto: Arkitektgruppen Cubus

Bolseth Glass var totalentreprenør for fasadene på Jonsvollkvartalet, som fikk Eiendomsprisen 2016.

 Store deler av fasaden består av indre elementfasader med 3-lags glass, elementer av tre og aluminium i midten og ytre fasadeelement med 1-lags glass.

 I juryens begrunnelse står det :

"Selv om bygget er markant og tydelig i bybildet, mener juryen det ikke er utilbørlig ruvende. Arkitekten sier de har lagt vekt på at fasaden skal være inviterende og gi inntrykk av transparens og åpenhet, og være i dialog med omgivelsene."

"Jonsvollkvartalet stakk av med Eiendomsprisen 2016"

 

 

 

Jonvsvollkvartalet ble også nominert til Årets Bygg 2015:

"Hvem vinner 2015"

"Jonsvollkvartalet"

 

Foto: Arkitektgruppen Cubus

Foto: Arkitektgruppen Cubus